Duitsland: Open brief aan de Minister van Milieu en Stralingsbescherming Gigmar Gabriël

donderdag, 13 augustus 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Bijgevoegde open brief aan de Duitse Minister van Milieu en Stralingsbescherming Gigmar Gabriël is geschreven door Dr-Ing Hans Schmidt, voorzitter van het Burgerinitiatief Wolfratshausen, naar aanleiding van een voorlichtingsbijeenkomst te München op 25 juni 2009, georganiseerd door het Bundesamt für Stralungsschütz met als thema '' Mobiele telefonie en Gezondheid''.

De Heer Schmidt was zo onthutst over de eenzijdige voorlichting door het
Bundesamt für Stralungsschütz (vergelijkbaar met de Cie. EM-velden van de Nederlandse Gezondheidsraad) dat hij besloot daarover bijgaande brief te schrijven aan de desbetreffende Minister.

De eenzijdige voorlichting in Duitsland door het Bundesamt für Stralungsschütz is vergelijkbaar met de ''voorlichting'' gegeven op zgn. PATO-cursussen die door de overheid in Nederland georganiseerd worden voor gemeentelijke beleidsmakers en ambtenaren. Aan deze cursussen wordt ook meegewerkt door de secretaris van de Cie. EM-velden van de Nederlandse Gezondheidsraad.

Overal waar in de brief het BfS (Bundesamt für Stralungsschütz) genoemd wordt zou u ook kunnen lezen Cie. EM-velden van de Nederlandse Gezondheidsraad. U heeft dan een uitstekende beschrijving van de inderdaad eveneens onthutsend eenzijdige en daardoor misleidende voorlichting in Nederland.

Stopumts is bereid de volledige tekst van de brief (zie bijgevoegd PDF bestand) te vertalen voor de leden van de Cie. EM-velden van de Nederlandse Gezondheidsraad, Zij gaat er echter vanuit dat zulks niet nodig is.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie