Frankrijk: Documentaire ''Sous le feu des ondes'' 4 augustus 05.00. (Nu met videolink),

zondag, 02 augustus 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Op woensdagavond 22 juli om 22.35 uur is op Arte de Franstalige documentaire uitgezonden ''Sous le feu des ondes'' over de dilemma's van de draadloze maatschappij.
Wanneer zijn de aanwijzingen van schadelijkheid groot genoeg om de bevolking te waarschuwen? De documentaire is een poging de huidige stand der wetenschap voor de kijker toegankelijk te maken. Interviews met o.a. Prof. Adlkofer, Hardell en Salford.

De documentaire is inmiddels drie maal herhaald maar is nog te bekijken op:
www.arte.tv/fr/Comprendre-le-monde/Sous-le-feu-des-ondes/2708122.html .

Voor de nadere zeer uitgebreide achtergrondinformatie zie de Franstalige voorbeschouwing op:
www.arte.tv/fr/2708122.html .

Opm. Stopumts:
De publieke bewustwording van de gevaren der draadloze maatschappij is in Frankrijk veel verder gevorderd dan in Nederland, met name door de actieve houding van de Franse pers.
In Nederland werd door Netwerk op 30 juli een flutreportage gewijd aan elektro-overgevoeligheid. In die reportage werd ook de mening van de Gezondheidsraad geventileerd als ''alles is psychosomatisch''.

De commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad, hoofdzakelijk bestaande uit natuurkundigen en ingenieurs, vormt in Nederland het kantelpunt èn struikelblok in de objectieve voorlichting aan de bevolking over de gevaren van de draadloze technologie.
Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie