Engeland: Vodafone veroordeeld voor belastingontduiking

donderdag, 28 mei 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Techzine 26 mei 2009

Vodafone veroordeeld voor belastingontduiking

Auteur: Gijs op dinsdag 26 mei 2009 16:00

Vodafone heeft in Groot-Brittannië een rechtszaak verloren waar het beschuldigd werd van belastingontduiking. Dit kan de telefoonprovider zo'n 3,5 miljard dollar gaan kosten.

De provider moest voorkomen voor het 'Court of Appeal' nadat de aanklager, Her Majesty's Revenue & Customs, in hoger beroep is gegaan. Vorig jaar won Vodafone namelijk een vergelijkbare zaak voor het 'High Court'. Volgens de aanklager maakt Vodafone zich schuldig aan belastingontduiking van een dochteronderneming in Luxemburg.

Dit is goed nieuws voor de aanklager aangezien deze nu het plan door kan zetten om de provider de betalingsachterstand te laten betalen. Vodafone heeft hier al rekening mee gehouden. In het jaarverslag van de provider is namelijk zo'n 3,5 miljard dollar apart gehouden indien het de zaak zou verliezen. Waarschijnlijk zal het verlies de provider zelfs nog meer gaan kosten aangezien er ook rente over betaald dient te worden.

Het originele artikel vindt u op:
www.techzine.nl/nieuws/20318/Vodafone-veroordeeld-voor-belastingontduiking.html .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie