Zuid Afrika: Zelfde problemen met mobiele telefonie en zendmasten.

zondag, 01 februari 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Alles wat elders gebeurt, vindt ook plaats in Johannesburg. Zorgen en angst, bezwaar tegen hoe de masten eruitzien, dalen van de waarde van onroerend goed, ervaringen van omwonenden.

Over een geslaagd verzet tegen een zendmast in Johannesburg:
www.businessday.co.za/articles/national.aspx?ID=BD4A773078 .


In Zuid-Afrika protesteert de EMAG (Electromagnetic Action Group) tegen de komst van WiMax netwerken. “Het kan enorme schade aanrichten onder de Zuid-Afrikaanse bevolking”, aldus Karl Muller van de actiegroep. Hij stelt dat talloze onderzoeken wereldwijd een toename van aandoeningen rond zendmasten laten zien, zoals slaapstoornissen, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, spierzwakte, concentratieproblemen, Alzheimer, epilepsie, Parkinson, stemmingswisselingen, depressie, onvruchtbaarheid, verlaagde weerstand, sluimerende verkoudheid, toename van allergieën en meer kanker.

“We hebben al die ziekten rond de masten in Johannesburg vastgesteld en ook opgemerkt dat de symptomen verminderen of verdwijnen als de mensen weg gaan”, zegt Muller.

Commentaar van Vodafone: de intensiteit van de straling ligt ver beneden de grenswaarden.

Lees het artikel op:
www.businessday.co.za/articles/topstories.aspx?ID=BD4A808079 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie