Frankrijk: Burgers ontmantelen antennes voor draadloos internet

zondag, 18 januari 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Indymedia.be 17 januari 2009

Burgers ontmantelen antennes voor draadloos internet

In Frankrijk nemen burgers het recht in eigen handen: een actiegroep trok erop uit om verschillende antennes voor draadloos internet eigenhandig te ontmantelen. De actiegroep stelt dat als politici het voorzorgsprincipe aan hun laars lappen, burgers geen keuze hebben dan zelf actie te ondernemen.

De actiegroep ''Robin des Lauzes''

In Frankrijk zijn er enkele gemeenten waar geen breedbandinternet beschikbaar is. Om deze plaatsen toch van internet te voorzien, kiezen lokale overheden er vaak gemakshalve voor om WiFi of Wimax-antennes te installeren. De bevolking is daar echter niet zo blij mee, omwille van de negatieve effecten op de gezondheid.

Ook in onder andere Israël (1) en Groot-Brittannië (2) werden reeds zendmasten neergehaald door boze en bezorgde burgers die een ongewoon hoog aantal kankergevallen vaststelden in de buurt dan de masten.

In Australië heeft een man zelfs zijn toevlucht genomen tot een legertank van 15 ton om talloze gsm-zendmasten omver te rijden (3). De man had in het verleden gewerkt voor een telecombedrijf. De gezondheidsproblemen veroorzaakt door zijn blootstelling aan elektromagnetische straling van gsm/umts-antennes hebben de man tot deze wanhoopsdaad gedreven.

Dr. Sandrine Wittmann, een onderzoekster in moleculaire biologie aan het Léon Bérard Cancer Research Centre in Lyon noemde gsm-antennes onlangs een 'catastrofe voor de volksgezondheid'(4).

Meer info over de schadelijke effecten van elektromagnetische straling op www.beperkdestraling.org


Gerelateerde berichten:
Berichten%20Nederland/729/gehate_zendmast... .
www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,22072523-952,00.html
Bekijk de video op news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/6898667.stm .

Voor het origineel zie:
www.indymedia.be/en/node/31382 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie