Engeland: Ideetje voor de Nederlandse Spoorwegen!

donderdag, 06 november 2008 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: HLN. be 6 november 2008

GSM-signalen in trein geblokkeerd

06 november 2008 - De Britse treinmaatschappij C2C gaat gsm-signalen in de trein blokkeren, omdat veel reizigers veel hinder ondervinden van luidruchtig bellende medepassagiers.

De treinmaatschappij had ook geprobeerd aparte stilte-compartimenten in te richten, maar veel reizigers trokken zich hier niets van aan en gingen ook in deze speciale coupés luidruchtig zitten bellen.

Het blokkeren van mobiele telefoons is in Groot-Brittannië verboden. De treinmaatschappij omzeilt deze wet echter, omdat mensen die in een stiltecoupé gaan zitten zich akkoord moeten verklaren met het belverbod.

In 2005 werden in Amerika particuliere GSM-stoorzenders verboden; uit onderzoek in 2006 bleek dat naast hard praten ook luide ringtones een bron van ergernis zijn. Om ook in bioscopen overlast van mobieltjes te voorkomen introduceerde in 2004 een Brits bedrijf een behang met een magnetisch schild, waardoor bellen met een GSM onmogelijk wordt gemaakt.

Voor het originele bericht zie:
www.hln.be/hln/nl/958/Multimedia/article/detail/470744/2008/10/30/Treinmaatschappij-blokkeert-gsm-signalen-in-wagons.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie