UK: Vodafone wil in Verenigd Koninkrijk putdeksels voorzien van 4g- en 5g-antennes

donderdag, 13 december 2018 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: tweakers.net/nieuws/146739/vodafone-wil-in-verenigd-koninkrijk-putdeksels-voorzien-van-4g-en-5g-antennes.html
dec. 2018

Vodafone is van plan om in het Verenigd Koninkrijk duizenden putdeksels te voorzien van antennes voor 4g- en 5g-netwerken. Het is de bedoeling dat hiermee de snelheden van de mobiele netwerken in drukke stedelijke gebieden wordt verhoogd.

Volgens Vodafone zorgt het plaatsen van 4g-antennes aan de onderkant van de putdeksels voor een betere 4g-dekking en zijn de deksels in de toekomst eenvoudig aan te passen voor 5g. Volgens de Britse provider leidt het installeren van de antennes nauwelijks tot verstoringen voor mensen in de omgeving; er zijn geen grootschalige werkzaamheden voor nodig en de antennes bevinden zich onder de grond.

Het gaat om twee soorten putdeksels, waarvan Vodafone er al twee heeft geplaatst bij het hoofdkantoor in Newbury. Het gaat om een putdeksel dat speciaal is gebouwd voor het plaatsen van antennes en een al bestaande, oude variant die door heel het Verenigd Koninkrijk al in gebruik is. Vodafone meldt dat beide putdeksels gesprekken en snel internet mogelijk maken tot op een afstand van 200 meter, zonder dat ze veel stroom nodig hebben.

Volgens de Financial Times heeft Vodafone voor het ontwikkelen van deze putdeksels samengewerkt met Ericsson en wordt het systeem intern aangeduid als The Vault. Voorlopig zal dit systeem waarschijnlijk alleen in het Verenigd Koninkrijk worden ingezet door Vodafone; dat hangt samen met de eerdere overname van het Britse telecommunicatiebedrijf Cable & Wireless Worldwide. Er zijn in het Verenigd Koninkrijk nogal wat putdeksels met de merknaam Cable & Wireless.

In Zwitserland waren er al eerder putdeksels met antennes geplaatst. Zie:

www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Internationaal/11702/zwitserland_grondantennes_in_bern .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie