5G is er nu echt bijna. Maar wat gaan we er eigenlijk mee doen?

donderdag, 01 maart 2018 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: fd.nl/ondernemen/1243799/5g-is-er-nu-echt-bijna-maar-wat-gaan-we-er-eigenlijk-mee-doen?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20180228&s_cid=671
1 maart 2018

Het begin van dit artikel. Voor de volledige tekst zie de link bovenaan.

Na jaren van experimenten, vage beloftes en marketingpraatjes is het nu echt bijna zo ver. Het nieuwe, nog veel snellere mobiele internet 5G is technisch voldoende uitgedokterd en trekt de echte wereld in.

Telecombedrijven zijn begonnen met serieuze investeringen en binnen een jaar zullen de eerste commerciële 5G-lanceringen een feit zijn, klinkt het deze week op de grootste telecombeurs ter wereld, het Mobile World Congress in Barcelona.

Maar tussen alle borstklopperij door dringt zich meteen de volgende vraag op: wat gaan we eigenlijk met dat supersnelle internet doén? Natuurlijk, mobiel internet op telefoons zal nog veel sneller worden, maar 5G heeft juist altijd de belofte bij zich gedragen de hele wereld te verbinden. Alles wordt mobiel. Maar wat kunnen en willen we daar dan mee? En welke partijen gaan daar op welke manier geld mee verdienen?

Weinig concrete zakelijke modellen
Het gebrek aan concrete toepassingen en uitgedokterde verdienmodellen is een van de belangrijkste vraagstukken over 5G op dit moment, stelt Stuart Revell in een sessie over de vraag of 5G zijn beloften waar kan maken.
...........Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie