Frankrijk verbiedt telefoon in de auto, ook als je stilstaat

donderdag, 15 februari 2018 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.autobahn.eu/7296/frankrijk-verbiedt-telefoon-in-de-auto-ook-als-je-stilstaat/
6 febr. 2018

Even opletten in Frankrijk: het is er nu ook verboden om stilstaand je telefoon te gebruiken in de auto. Het hof van beroep liet zich deze week uit over een zaak waarbij iemand een bekeuring van 135 euro kreeg.

Wie binnenkort door Frankrijk rijdt, moet niet op de vluchtstrook gaan stilstaan om even te Whatsappen of een telefoongesprek te voeren. Op zich niet zo vreemd natuurlijk, die strook is er immers alleen voor het geval je pech krijgt. Maar ook binnen de bebouwde kom moet je wat beter oppassen met je telefoon: de rechter deed van de week een uitspraak die de regels wat verder verduidelijkte:

Le téléphone en voiture est interdit, même à l'arrêt
www.lefigaro.fr/actualite-france/2018/02/02/01016-20180202ARTFIG00249-le-telephone-en-voiture-est-interdit-meme-a-l-arret.php .
2 febr. 2018

Vanaf nu is het in Frankrijk -voor de bestuurder- overal verboden om de telefoon in de auto te gebruiken. Alleen als de auto in een parkeervak staat met de motor uit, is het toegestaan om de telefoon aan te raken. Er is nog een uitzondering: als je pech hebt, dan mag je ook vanuit je auto bellen naar de Franse ANWB.

In alle andere gevallen ben je verkeersdeelnemer en dat betekent: niet met je telefoon klungelen. Dus ook als je op een landweg (let op 80 km) in de berm gaat staan en je motor uitzet. De Fransen hebben de regels maar zo simpel mogelijk gehouden: het mag gewoon nooit. Dan heb je er ook geen discussie meer over. Niet doen dus: het is sowieso al gevaarlijk genoeg met al die dronken Fransen op de weg.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie