USA: SpaceX mag van FCC-voorzitter breedbandnetwerk via satellieten opzetten

donderdag, 15 februari 2018 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: numrush.nl/2018/02/15/spacex-mag-van-fcc-voorzitter-breedbandnetwerk-via-satellieten-opzetten/
14 febr. 2018

Door Eveline Meijer

SpaceX is van plan om een breedbandnetwerk op te zetten via satellieten. Maar voor dat mogelijk is, moet het bedrijf eerst toestemming krijgen van de Amerikaanse FCC. En daar lijken ze nu dichtbij te komen. Ajit Pai, de voorzitter van de FCC, heeft namelijk voorgesteld het plan goed te keuren, meldt Reuters.

Volgens Pai kan satelliettechnologie helpen bij “het bereiken van Amerikanen die op het platteland of in moeilijk te bereiken gebieden wonen, waar glasvezelkabels en zendmasten niet kunnen komen”. Hij heeft zijn collega’s dan ook gevraagd om het plan te steunen, net zoals Pai zelf doet.

Prototypes
Zaterdag worden er al prototypes van de satellieten gelanceerd. Hier heeft de FCC al goedkeuring voor gegeven. De bedoeling is dat de eerste echte satellieten in 2019 de lucht in gaan. In 2024 moet het volledige netwerk online gaan. Maar daar is dus nog toestemming van de FCC voor nodig.

De organisatie gaf echter eerder al toestemming aan vergelijkbare projecten van OneWeb, Space Norway en Telesat. Wanneer er over het voorstel van SpaceX gestemd gaat worden, is nog niet bekend.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie