Duits verbod op 'slimme' kinderhorloges

zaterdag, 18 november 2017 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: frontpage.fok.nl/nieuws/780979/1/1/50/duits-verbod-op-slimme-kinderhorloges.html?token=c38b9d73d6ea61f37c40d13fc913b813&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES
17 nov. 2017

De Duitse telecomwaakhond heeft vrijdag 'slimme' horloges waarmee ouders kunnen volgen waar hun kinderen uithangen, verboden.

''Met een app kunnen ouders zulke horloges gebruiken om ongemerkt de omgeving van hun kind af te luisteren'', bijvoorbeeld leraren in hun klas. ''Ze moeten gezien worden als verboden zendapparatuur'', liet de topman van het Bundesnetzagentur weten.

De uurwerken beschikken over een simkaart met een beperkte telefoonfunctie die via een app kan worden bediend, net als bijvoorbeeld een babyfoon. De horloges kunnen zo worden ingesteld dat ze een bepaald telefoonnummer bellen, waardoor gesprekken kunnen worden afgeluisterd. In Duitsland is dat verboden.

De dienst verbood in februari al de verkoop van een sprekende pop, omdat de software daarvan kon worden gekraakt waardoor persoonlijke gegevens bloot zouden komen te liggen.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie