SpaceX wil internet aanbieden via 4425 satellieten

donderdag, 17 november 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.bright.nl/nieuws/spacex-wil-internet-aanbieden-4425-satellieten
17 nov. 2016


Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft bij de Amerikaanse autoriteiten een aanvraagd ingediend om 800 satellieten voor aanbieden van internet te lanceren.

SpaceX wil met een satellietnetwerk internettoegang bieden in Amerika, Puerto Rico en de Maagdeneilanden. De satellieten komen op een korte afstand van de aarde. Het bedrijf heeft bij toezichthouder FCC een aanvraag gedaan voor lancering van 800 internetsatellieten, meldt Reuters. Uiteindelijk wil het bedrijf een netwerk van 4425 satellieten tot stand brengen.

Momenteel zijn er 1400 actieve satellieten in een baan om de aarde, en zweven er duizenden inactieve satellieten rond. De levensduur van de satellieten van SpaceX zou 5 tot 7 jaar zijn. De plannen van SpaceX voor internetsatellieten werden in 2015 door Elon Musk onthuld. Ook Google heeft veel geld geïnvesteerd in SpaceX. Het project zou minstens 10 miljard dollar gaan kosten. Elon Musk wil ook Mars via satellieten van internet voorzien.
Geweldig nieuws voor de Mars bewoners

Ook Facebook wil internet gaan aanbieden via satellieten. Begin september ging de eerste van Facebooks internetsatellieten verloren nadat een SpaceX-raket voor de lancering ontplofte. De satelliet met een waarde van 200 miljoen dollar moest afgelegen delen van Afrika voorzien van een draadloze internetverbinding. De satelliet was gemaakt door het Israëlische Space Communication, dat mogelijk een forse schadevergoeding wil eisen van SpaceX.

Europa zal dus niet door deze satellieten bestraald worden.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie