Vodafone test technologie voor connected cars

woensdag, 19 oktober 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl/ict/18431/vodafone-test-technologie-voor-connected-cars
19 okt. 2016


Vodafone richt zijn pijlen op de ontwikkeling van de technologie voor connected cars. Momenteel test het telecombedrijf de technologie in het Verenigd Koninkrijk en heeft het plannen om hetzelfde te doen in Duitsland.

Dit meldt Vodafone in een blog:
www.vodafone.com/content/index/what/technology-blog/emergency-braking.html#

Internet of Things

Connected cars zijn auto’s die constant in verbinding staan met het internet. Dit brengt een schare aan mogelijkheden met zich mee, zoals communicatie met stoplichten, andere voertuigen en infrastructuur. Daarnaast kan de technologie, die Vodafone LTE-V2X noemt, een belangrijke rol spelen in de opkomst van zelfrijdend vervoer.

In de toekomst kunnen connected cars een bijdrage leveren aan de veiligheid en de vermindering van opstoppingen in het verkeer. Zo kunnen auto’s op de hoogte gesteld worden van de optimale snelheid om filevorming te voorkomen.

Veiligheid in het verkeer

Vodafone richt zich met de technologie vooral op veiligheid. Door een auto over grote afstanden te laten communiceren met auto’s en gebouwen, worden bestuurders (en uiteindelijk zelfrijdende voertuigen) op voorhand gewaarschuwd voor eventueel gevaar, zoals gladheid op de weg.

Vodafone geeft een ander voorbeeld: connected cars kunnen andere auto’s laten weten wanneer ze van rijbaan gaan wisselen of een noodstop moeten maken. Het telecombedrijf verwacht dat het aantal ongelukken op de weg met deze technologie flink kan worden teruggedrongen.

Met de toenemende stralingsdichtheid lijkt dit ons niet zo goed voor de gezondheid. Verder als er nu eens een hacker inbreekt op dat systeem van 'connected cars' kun je dan allemaal losrijdende auto's krijgen zonder besturing?Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie