‘Google komt met eigen wifi-router’

zaterdag, 24 september 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.smarthomemagazine.nl/2016/09/google-komt-met-eigen-wifi-router/
23 sept. 2016


Twee bronnen van Android Police melden dat Google gelijktijdig met de Pixel-smartphones op 4 oktober tevens een wifi-router zal presenteren die een eenduidig, groot draadloos netwerk creëert met meerdere access points.

129 dollar

De nieuwe wifi-oplossing voor in huis zou 129 dollar gaan kosten. Wat voor een wifi-router niet al te goedkoop is. Maar wel goedkoper dan een soortgelijk product van Amazon, waarmee Google blijkbaar wil concurreren.

Internet of Things

Het is nog onbekend welke smart home-functies de router heeft, maar dat ze er in zitten, is wel duidelijk. Steeds meer huishoudelijke apparatuur gaat via internet (Iot, oftewel Internet of Things) slimme verbindingen aan met smartphones, tablets en zelfs auto’s, en daarvoor is een stabiel wifi-netwerk nodig. Daarin kan de Google Wifi Router voorzien.

Hulppunten

Bronnen van Droid Life melden dat er smart features in de router zitten die lijken op die van OnHub. Google zal het apparaat aanprijzen met de claim dat het bereik van het netwerk groter is dan dat van gebruikelijke wifi-routers. Zeker als er hulppunten in huis worden opgesteld.

Google Home

Het apparaat zou eruitzien als een klein zuiltje dat niet opvalt in een interieur. Waarschijnlijk zal Google het onderdeel maken van Google Home, het smart home platform van de zoekgigant. Ook staat wel min of meer vast dat deze wifi-router softwarematig door Google zal worden ondersteund, net als smartphones en tablets in de Nexus-serie.

Op 4 oktober weten we waarschijnlijk meer over deze router. Dan presenteert Google een aantal nieuwe producten, ook voor smart homes.

Een groot draadloos netwerk met een groter bereik betekent ongetwijfeld meer RF straling en dus meer problemen met de gezondheid.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie