Europa: State of the Union 2016; 'Gratis wifi in elke Europese stad'

maandag, 19 september 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron 1: ingezonden mail van een lezer, met een oproep
16 sept. 2016


Commissievoorzitter Juncker heeft zijn jaarlijkse state of the Union 2016 uitgesproken.
Hij wil G5 uitgerold hebben in heel Europa en overal WiFi.
Zie deze link:
ec.europa.eu/priorities/state-union-2016_nl

europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-16-3043_nl.htm
Nederlandse versie, uitgebreider.

Ik heb de heer Juncker onderstaande mail gestuurd. Als nou meer mensen dat doen heeft het meer impact. Is het een idee om hier een oproep voor te doen?

Hartelijke groet,
A.L.

Zeer geachte heer Juncker,

U stelt in de jaarlijkse state of the Union 2016 o.a. voor om tegen 2025 in de hele Europese unie het 5G netwerk volledig uit te rollen. Daarnaast om elk Europees dorp en iedere stad tegen 2020 te voorzien van vrije draadloze internet toegang in de omgeving van de voornaamste centra van het openbare leven. Tenslotte moet connectiviteit iedereen ten goede komen.
Is het u bekend dat een toenemend aantal mensen helemaal niet tegen al die kunstmatige elektromagnetische velden (EMV)voor draadloos communiceren kan? Zij wonen vaak in afgeschermde huizen of zijn al gevlucht naar het buitenland, waar nog 'witte' gebieden zijn. Gebieden met weinig bereik. In Frankrijk is WiFi op openbare scholen en in openbare gebouwen verboden. Er zijn intussen gerede aanwijzingen dat al die kunstmatige EMV niet zo goed zijn voor levende organismen waaronder de mens.
U wilt een Europa dat bescherming biedt; mensen die niet tegen die EMV kunnen, beschermt u zo niet. U wilt de Europese levenswijze veilig stellen. Mensen die niet tegen EMV kunnen, voelen zich onveilig en connectiviteit komt hen niet ten goede met die massale draadloze uitrol.
Ze vallen buiten deze maatschappij en zijn niet alleen eenzaam, sommige kunnen niet eens meer medische hulp bezoeken!
Wat doet Europa voor deze mensen? Waar kunnen zijn nog wonen en een normaal leven leiden? Blijven er nog witte gebieden over voor deze mensen of moeten ze massaal vluchten naar buiten Europa? Hoe triest: er komen veel vluchtelingen naar Europa, maar mensen die ziek worden van draadloze velden zijn vluchtelingen in eigen land.

Zorgt u alstublieft voor gebieden waar deze mensen kunnen blijven wonen!

Graag ontvang ik uw reactie, met hartelijke dank alvast.

Vriendelijke groet,

A.L.

Inzender bij StopUMTS bekend

Zie ook:

Bron 2:
frontpage.fok.nl/nieuws/746630/1/1/50/gratis-wifi-in-elke-europese-stad.html?token=f702a337becd918fa1d39553370895f9&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES
14 sept 2016

'Gratis wifi in elke Europese stad'


Elke stad in de Europese Unie moet tegen 2020 gratis wifi aanbieden in het centrum. Die ambitie sprak de Europese Commissie woensdag uit.

Voorzitter Jean-Claude Juncker wil daarnaast dat alle Europeanen in 2025 toegang hebben tot supersnel internet, via een 5G-netwerk. Hij verwacht dat met deze projecten twee miljoen banen kunnen worden gecreëerd.

Juncker deed woensdag in zijn jaarlijkse 'Staat van de Unie' diverse voorstellen om meer vaart te zetten achter de Digitale Unie. Hij herhaalde zijn belofte dat voor roaming in lidstaten buiten eigen land vanaf juni 2017 geen extra kosten in rekening worden gebracht.

En verder:
Berichten%20Internationaal/10156/europa__brussel_draagt_half_miljard_bij_aan_5g_ .

en:
www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_blogs/de_eu_plannen_met_de_digitalisering_van_de_maatschappij.pdf
De EU plannen met de digitalisering van de maatschappij: ‘De beer is los …’


Het e-mail adres van de heer Juncker:
president.juncker@ec.europa.euLees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie