Europa: 'Brussel draagt half miljard bij aan 5G'

woensdag, 14 september 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: frontpage.fok.nl/nieuws/746605/1/1/50/brussel-draagt-half-miljard-bij-aan-5g.html?token=63b29d2a5ebd02573ed3a27e0a0bcc8d&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES
13 sept. 2016


De Europese Commissie draagt de komende jaren een half miljard euro bij aan de ontwikkeling van het 5G-netwerk, dat moet zorgen voor nog sneller en stabieler mobiel internet. Dat stelde De Telegraaf dinsdagavond, vooruitlopend op plannen voor de telecomsector die woensdag in Brussel worden geopenbaard.

De Europese ministers verantwoordelijk voor telecom kwamen eind mei overeen dat Europeanen vanaf 2020 toegang moeten hebben tot sneller mobiel internet. Dat moet onder meer gebeuren door middel van 5G, de opvolger van het huidige 4G-netwerk. 5G is nog beter geschikt voor de snelle groei in apparaten die verbonden zijn met internet ('internet der dingen').

De grootste bijdrage in de ontwikkelkosten komt van de telecombedrijven zelf. Een Brusselse telecomlobbyist zei tegen De Telegraaf dat zij met het nieuwe pakket wetgeving goed worden behandeld. ''Dit pakket is een steun in de rug van telecombedrijven die bereid zijn om te investeren'', aldus de belangenbehartiger.

De Europese ministers spraken eind mei onder meer af dat frequentieveilingen voor 5G door lidstaten goed moeten worden gecoördineerd. Op die manier kunnen telecombedrijven die in meer landen meebieden de investeringen beter behappen. Brussel zou hebben overwogen de veilingen op Europees niveau te regelen. Dit voorstel zou de uiteindelijke plannen echter niet hebben gehaald.

Commentaar van de lezer die ons deze link toezond:
De tekst: ''Dit pakket is een steun in de rug van telecombedrijven die bereid zijn om te investeren'', aldus de belangenbehartiger lees ik als: ''Dit pakket is een steek in de rug van electro gevoeligen die gedwongen zijn om te investeren in beschermende maatregelen''.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie