Mobistar brengt 4G+ naar Brussel

woensdag, 13 mei 2015 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/mobistar-brengt-4g-naar-brussel .
6 mei 2015


Mobistar gaat als eerste provider 4G+ aanbieden in Brussel. 4G+ is een nog snellere vorm van mobiel internet. ''Hiermee surf je tot drie keer sneller dan 'gewone' 4G.''

Mobistar heeft 4G+ eerst getest in Mechelen, en voert het vanaf 15 mei in in Brussel en Bergen. 85 procent van het Brusselse grondgebied zal beroep kunnen doen op 4G+.

''Het verschil is de snelheid van de verbinding, bij een 4G+ netwerk surf je tot drie keer sneller dan een normaal 4G netwerk'', zegt Jean-Pascal Bouillon van Mobistar.

Proximus heeft al 4G+ in verschillende grote steden, maar nog niet in Brussel. Bij Base hebben ze nog geen concrete plannen voor de invoering. Je kan 4G+ wel niet op elke smartphone gebruiken: zo heeft de iPhone6 nog geen mogelijkheid om te verbinden met 4G+. Onder meer een paar modellen van Samsung hebben dat wel.

Het 4G+-netwerk is zo wel sneller beschikbaar in Brussel dan het 4G-netwerk: daar was het Gewest erg laat mee, door de strenge stralingsnormen. Uiteindelijk moest het parlement toen een nieuwe stralingsnorm goedkeuren.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie