Het openbaar vervoer nemen vandaag de dag kan uw gezondheid ernstig schaden.

maandag, 01 december 2014 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.facebook.com/beperkdestraling
1 dec. 2014


Het openbaar vervoer nemen vandaag de dag kan uw gezondheid ernstig schaden. De Lijn lanceert wifi op de bus. Uit metingen blijkt dat mensen op de bus, zelfs zonder meetellen van de (passieve) blootstelling aan de straling van smartphone- en tabletgebruikers, worden blootgesteld aan maar liefst 2,5 Volt per meter 16.500 µW/m²). Stellen dat dit onder de Vlaamse norm (20,4 V/m) blijft houdt geen steek, daar deze irrelevant hoog is. Onafhankelijke wetenschappers schuiven als blootstellingsnorm slechts 0,6 V/m 1000 µW/m²) naar voor, als absoluut maximum.

Deze wifi-waanzin is bedoeld als promotiestunt voor Hello Bank!. Blijkbaar is het legaal dat bedrijven reclame maken door middel van kankerverwekkende technologieën.

Minister Ben Weyts (N-VA), niet gehinderd door enige kennis over de wetenschappelijke stand van zaken of bekommernis om de volksgezondheid: ‘Wifi op lijnbussen is fundamentele beleidsvisie’. Een in onze ogen absurde uitspraak.

Als doekje voor het bloeden zal De Lijn wel aan de hand van pictogrammen aangeven waar de routers zich bevinden in de bus, ter informatie voor onder meer de mensen die gevoelig zijn voor straling.

datanews.knack.be/ict/nieuws/eerste-wifibussen-van-de-lijn-rijden-uit/article-normal-514581.html .
1 dec. 2014

Eerste wifibussen van De Lijn rijden uit


De Lijn heeft de eerste wifibussen voorgesteld. Er rijden nu 35 bussen rond in Leuven, Turnhout, Hasselt en Genk die uitgerust zijn met gratis wifi. In december komen er ook wifibussen in Mechelen, Aalst en een nog te bepalen stad in West-Vlaanderen. Tegen volgende zomer zal er ook wifi op de kusttrams komen.

Leuven krijgt 16 bussen, Turnhout 10. Op de as Genk-Hasselt rijden 9 wifibussen. In Mechelen en Aalst zullen in de loop van december respectievelijk 14 en 8 wifibussen rondrijden.

Ben Weyts (N-VA): 'Wifi op lijnbussen is fundamentele beleidsvisie'

De Lijn was in september al gestart met wifi op 90 trams in Antwerpen en Gent. 'Wifi voorzien op de lijnbussen is een fundamentele beleidsvisie. Door in te zetten op snelheid en comfort willen we de mensen verleiden en niet vermanen om het openbaar vervoer te nemen', zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Zeker tot september 2015 wifi op tram en bus

Hello bank!, dat wifi op de trams al sponsorde, financiert nu ook wifi op de bus. 'Tegen de zomer zal er ook wifi op de kusttrams komen', zegt Michael Anseeuw, directeur van Hello bank!. Anseeuw gaf nog mee dat zowel de wifitrams als de wifibussen nog zeker tot september 2015 zullen blijven rijden.

Maandelijks verbruik van 250 MG voorzien

Wie gebruik wil maken van de gratis wifi moet zich eerst registreren. 'Er wordt een maandelijks verbruik van 250 megabyte voorzien. Wie zich registreert, zal vrij kunnen surfen, al zijn bepaalde websites niet toegankelijk', zegt Erik Portier van LijnCom, de reclamedochter van De Lijn.

Straling

Bij de lancering van de wifitrams uitten mensen al hun bezorgdheid over de schadelijke gevolgen van de straling. 'Wij begrijpen die bezorgdheid en hebben dat laten analyseren. Daaruit blijkt dat onze straling, die op 2,49 volt/meter ligt, ver onder de Vlaamse norm van 20,4 volt/meter blijft. Maar omdat sommige mensen gevoelig zijn aan straling voorzien wij pictogrammen die aanduiden waar de router zich bevindt in de bus', aldus Portier. (Belga/MI)Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie