Drongen weer verenigd tegen gsm-masten

donderdag, 30 oktober 2014 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.hln.be/regio/nieuws-uit-gent/drongen-weer-verenigd-tegen-gsm-masten-a2104661/ .
29 okt. 2014


In Drongen is opnieuw een actiecomité opgericht tegen de gsm-masten. Al jaren woedt in die deelgemeente een heuse mastenoorlog.
De voorbije tien jaar werd vijf keer geprobeerd een mast te plaatsen midden de dorpskern. Steeds opnieuw kon dit worden verhinderd door buurtbewoners. In 2012 trokken ze daarvoor zelfs naar de Raad van State.

Nu is het dus opnieuw prijs. De zesde poging omvat 2 gsm-masten van 25 meter hoog, aan de Bieldekensstraat - Zestiengemeten en ter hoogte van de Hindestraat. Aanvragers zijn Base, Proximus, Mobistar en NMBS. In de Hindestraat zou de mast op nauwelijks 30 meter van een huis komen te staan. In de nabije omgeving bevinden zich ook drie basisscholen, een crèche en lokalen voor jeugdbewegingen. De 338 bezwaarschriften uit de buurt én het negatief advies van de stad werden genegeerd door de gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar, die toch een vergunning afleverde voor de plaatsing van beide masten. Dus hebben de buurtbewoners zich opnieuw georganiseerd in een actiecomité. Samen gaan ze geld inzamelen om beroep te kunnen aantekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De stad Gent start een beroepsprocedure op bij diezelfde Raad. (VDS)

Zie ook:
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141028_01347102 .
29 okt. 2014
Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie