Smartphones en tablets steeds vaker oorzaak van dodelijke woningbrand

vrijdag, 08 augustus 2014 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1982471/2014/08/07/Smartphones-en-tablets-steeds-vaker-oorzaak-van-dodelijke-woningbrand.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily .
7 aug. 2014


Dit jaar zijn al vijf­tig mensen in een woningbrand omgekomen. Alarmerend veel, zeggen experts. Het vuur ontstaat steeds vaker door oververhitte technologische snufjes, zoals smartphones en tablets. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.
De federale overheid houdt geen exacte cijfers bij over het aantal doden bij woningbran­den. Maar Tim Renders, projectcoördinator brandveiligheid bij de federale overheids­dienst Binnenlandse Zaken, probeert dat op eigen initiatief wel. Hij trekt nu aan de alarmbel.

In 2012 zijn volgens cijfers van Binnenlandse Zaken 29 mensen in een woningbrand om het leven gekomen, een cij­fer dat is gebaseerd op gege­vens van 88 procent van de brandweerkorpsen. Halfweg dit jaar staat de teller al op vijftig. ''Een alarmerend hoog aantal'', zegt Renders. Ter vergelijking: in Nederland kosten woningbranden elk jaar het leven aan veertig tot vijftig mensen.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie