Gratis wifi op Brusselse Grote Markt

donderdag, 15 mei 2014 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: datanews.knack.be/ict/nieuws/gratis-wifi-op-brusselse-grote-markt/article-4000607000439.htm .
28 april 2014


Brusselaars en toeristen kunnen voortaan gratis gebruik maken van wifi op de Brusselse Grote Markt. De stad Brussel wil tegen eind dit jaar nog vijf andere grote pleinen van gratis internet voorzien.

Belga

Het internet op de Grote Markt is beschikbaar via Bru Wifi. Er is geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig, en zowat duizend gebruikers kunnen er – tot twee uur lang - gelijktijdig op surfen.

Het plein aan het Brusselse stadhuis is niet het enige in de stad dat gratis internet krijgt. Tegen juli zal dat ook voor het Muntplein en het De Brouckèreplein het geval zijn. En tegen oktober komen daar nog het Rouppeplein, het Bockstaelplein en het Vossenplein bij.

Digitale stad

Gratis wifi kadert in de plannen om van Brussel een ‘digitale stad’ te maken. ''Brussel hinkte wat dat betreft tot nu toe een beetje achterop'', zegt de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. ''Het was tijd dat de stad deze stap zette.''

Om het internet beschikbaar te maken, plaatste de stad Brussel vijf antennes op huizen op de Grote Markt, waarvan twee op het stadhuis. Aan het project hangt een prijskaartje van 201.000 euro vast. (Belga/MI)Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie