Deinze: GroenRood voert actie tegen zendmast aan Brieltuin

vrijdag, 21 februari 2014 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140220_00990044 .
21 febr. 2014


De leden van GroenRood voerden donderdagavond actie tegen de plaatsing van een zendmast aan de ingang van het kinderopvangcentrum Brieltuin.
Ze deelden een flyer uit aan de ouders van wie de kinderen in het centrum worden opgevangen.

Voorzitter Peter Parmentier en de gemeenteraadsleden Annick Verstraete en Dirk Stroobandt zeggen dat ze niet tegen de inplanting van de Astrid-zendmast zijn achter de brandweerkazerne maar wel tegen het feit dat die mast onderverhuurd wordt aan andere operators.

Daardoor ontstaat een te groot stralingsgevaar. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) zegt dat GroenRood, zonder enig vast bewijs, onnodig voor paniek zorgt bij de ouders.

‘Daarbij worden de kinderen in feite misbruikt’, zegt de burgemeester. Ook schepen Trees Van Hove die dagelijks met gezondheidszorg bezig is, vindt de reactie van GroenRood overdreven.

Ze wijst erop dat de stad extra inspanningen levert om de omgeving van de Brieltuin meer stofvrij te maken door het plaatsen van bijkomende groenbuffers langs de Tweebruggenlaan.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie