Helft Belgen heeft meer last van stress

zondag, 15 december 2013 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.standaard.be/cnt/dmf20131212_00883976 .
12 dec. 2013


Zowat alle Belgische werknemers hebben last van stress. Zowat de helft zegt de voorbije vijf jaar meer last van stress te hebben, in de meeste vallen is dat te wijten aan te veel werk.
Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd van het Europees Sociaal fonds. Daarvoor werden 4.000 mensen geïnterviewd. De conclusie is dat dat bijna alle werknemers zich overwerkt voelen. Over de oorzaak daarvan verschillen werknemers en werkgevers grondig van mening, blijkt uit het onderzoek.

Zes op de tien werknemers klaagt vooral over te veel werk. Maar ook de moelijke combinatie werk en gezin, slecht management en onvoldoende carrièremogelijkheden worden als belangrijke factoren aangewezen.

Volgens de onderzoekers leggen sommige werkgevers de oorzaak echter elders. Het drukker wordende privéleven zorgt er volgens hen voor dat ze het op het werk steeds moeilijker krijgen. Want iedereen wil een bruisend sociaal leven, mee zijn met alle nieuwe trends en liefst ook nog sporten. Die drukte eist dan ook op het werk zijn tol, is de redenering.

Opvallend is dat een groot deel van de mensen ook aangeeft te weinig waardering te krijgen op het werk. Bijna iedereen hoopt daarop, maar een op de drie Belgen zegt die onvoldoende te krijgen. De focus ligt op de werkvloer te vaak op de negatieve zaken.

RF straling en LF velden veroorzaken ook stress en die zullen dus een bijkomende factor zijn.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie