4G: Meerderheid bereikt akkoord over 4G

woensdag, 30 oktober 2013 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.brusselnieuws.be/artikel/meerderheid-bereikt-akkoord-over-4g?nocache=1#comment-55724 .
25 okt. 2013


De meerderheidspartijen in het Brussels parlement hebben een consensus bereikt over de ordonnantie die de komst van 4G, de nieuwste generatie mobiele telefonie, moet mogelijk maken. Dat laat parlementslid Els Ampe (Open VLD) weten. De stralingsnorm wordt opgetrokken tot 6 volt per meter.

De ordonnantie zou nog dit jaar worden aangenomen waardoor de operatoren begin volgend jaar werk kunnen maken van 4G.
Brussels milieuminister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) lag maandenlang overhoop met de aanbieders van mobiele telefonie omdat de huidige stralingsnormen de komst van 4G naast 2G en 3G onmogelijk maakten. Een eerder compromis bleek technisch onhaalbaar dus moest het akkoord nog worden bijgestuurd. Dat is nu dus gebeurd.
Het bereikte compromis omvat ook een comité met medische en technische experts dat jaarlijks aan de Brusselse regering zal rapporteren over de toepassing van de nieuwe stralingsnorm.
4G maakt het mogelijk om sneller mobiel op het internet te surfen.

Geen goed nieuws, maar 6 V/m is nog steeds een stuk beter dan de in Nederland geldende bovenlimiet van 61 V/m.

zie ook:

www.gsma.com/publicpolicy/brussels-new-exposure-limits-not-a-long-term-solution-for-4g-say-carriers?utm_campaign=PP_Newsletter_30NOV2013_Health_Environment.htm.htm&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&elq=015b1fa72ba34356a4609ab3886ff3d3 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie