De Heilige Telecom kerken

maandag, 16 september 2013 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130915_00742029 .
15 sept. 2013

In Vlaanderen en Brussel staan 614 gsm-antennes in en op kerktorens


In Vlaanderen en Brussel bevinden zich 614 gsm-sites in en op kerktorens: Proximus heeft er 261, Base 204 en Mobistar 149. Wegens hun hoogte zijn kerktorens uiterst geschikt als zendmast zodat vaak meerdere operatoren dezelfde kerktoren gebruiken. Dat meldt het weekblad Kerk & leven in zijn jongste nummer.
De gsm-antennes op kerken bieden een mooie bron van inkomsten voor de kerkfabrieken, al roomt de staat sinds december 2012 een kwart van de inkomsten af. Hoeveel de inkomsten precies bedragen, blijkt allerminst eenvoudig te achterhalen. De operatoren willen daarover niets kwijt. Vaste tarieven zijn er niet: elke kerkfabriek moet haar contract afzonderlijk onderhandelen.

In het Oost-Vlaamse Buggenhout bijvoorbeeld leveren contracten met Proximus en Mobistar de kerkfabriek van deelgemeente Opstal jaarlijks 12.000 euro op. In Brussel levert een contract met een gsm-operator kerkfabrieken jaarlijks 5.000 tot 7.000 euro op. Volgens de dienst kerkfabrieken van het aartsbisdom Mechelen-Brussel proberen de gsm-operatoren bij contractvernieuwingen de prijzen echter te drukken.

Bovenstaande titel is van de inzender van dit bericht afkomstig.
Zelf kunnen we hier: ''alle zegen komt van boven'' aan toevoegen.
Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie