Proximus belooft deze zomer 4G op het strand

zondag, 25 oktober 2015 - Categorie: Berichten Belgie

Bron 1: www.zdnet.be/article/149751/proximus-belooft-deze-zomer-4g-op-he .
6 juni 2013

Samenvatting:Proximus wil nog voor het begin van de zomervakantie van start gaan met het aanbod van mobiel internet via 4G in alle kuststeden.


Proximus is er op gebrand om nog deze maand de hele Vlaamse kust van 4G-internet te voorzien. Dat heeft de operator zelf gezegd tijdens een persontmoeting in het controlecentrum van het netwerk van Belgacom.

“We staan in België nog maar aan de start van mobiele data,” zegt Geert Standaert, Executive VP Service Delivery Engine bij Belgacom. De operator zag het afgelopen jaar het mobiele dataverbruik op haar 3G-netwerk meer dan verdubbelen, en die groei neemt exponentieel toe.

Om zich voor te bereiden op de toekomst is Proximus in november 2012 als eerste (en voorlopig nog enige) mobiele operator van start gegaan met de commerciële uitrol van een 4G-netwerk in België.

Voor de start van de zomer moet het 4G-netwerk van Proximus 35 procent van de populatie dekken buitenshuis. Daartoe behoort onder meer ook de hele Vlaamse kust, op een duinenstrook tussen Nieuwpoort en Middelkerke na. Als alles goed zit, zal je deze zomer dus op het strand kunnen surfen met je (4G-compatibele) smartphone of tablet.

Het 4G-netwerk van Proximus laat gemiddelde snelheden van 22,3 Mbps toe, met pieksnelheden tot 57,2 Mbps in ideale omstandigheden. Dat zijn snelheden die je kan vergelijken met de snelheid van een wifi-netwerk.

Vandaag telt Proximus zo’n 100.000 4G-compatibele toestellen onder haar klanten, maar die groei is eigenlijk nog maar pas goed gestart. Pas sinds de laatste maanden zien we veel (voornamelijk premium) toestellen verschijnen die 4G ondersteunen.

en daar zijn we dus niet blij mee.

Brfon 2: www.standaard.be/cnt/dmf20151023_01935662
24 okt. 2015

Proximus in hogere versnelling


Voor wie mobiel internet via 4G niet snel genoeg is, komt Proximus met 4G+.

4G+ is de snellere versie van het 4G-netwerk voor mobiel internet. Proximus maakt het vanaf 30 oktober beschikbaar in twintig Belgische centrumsteden en aan de kust. De rest van het land volgt in de loop van het komende jaar. De telecomoperator zet zo in op de groeiende vraag naar mobiele data.

Zie verder bovenstaande link.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie