'Vlaamse tv-zenders bijna klaar met mobiel aanbod'

vrijdag, 01 februari 2013 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen:28 jan. 2013, met als commentaar dat gewone TV toch wel iets veiliger is.

In februari lanceren de grote Vlaamse zenders Rumble, een mobiel tv-platform voor smartphones en tablets. Dat schrijft De Morgen.
Met een app op smartphone of tablet willen de grote Vlaamse tv-bedrijven VRT (één, Canvas), VMMa (vtm, 2BE, JIM, Vitaya) en SBS (Vier, Vijf) een makkelijke manier bieden om live, of in uitgesteld relais naar programma's te kijken. Er is al langer sprake van dit project, dat de werknaam 'Rumble' kreeg, maar volgens De Morgen zitten de plannen in een laatste rechte lijn.
Hoewel de meeste mensen nog steeds op hun televisietoestel in de woonkamer kijken en slechts in beperkte mate op een smartphone of een tablet, kan dit nieuwe gezamenlijke platform van de zenders een doorn in het oog worden van distributeurs zoals Telenet en Belgacom. Adverteerders tonen alvast interesse in dergelijke nieuwe digitale platformen.
Maar ook de distributeurs blijven niet bij de pakken zitten en investeren verder in hun mobiele gebruikers. Telenet komt binnenkort bijvoorbeeld met een volledig vernieuwde Yelo.
Rumble zou in februari officieel voorgesteld worden. Wanneer het grote publiek deze apps zal kunnen gebruiken, en wat de kostprijs zal zijn, is nog niet duidelijk.

www.standaard.be/mobilia/cnt/DMF20130128_030 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie