''Einde gsm-verbod in vliegtuigen is mogelijk''

vrijdag, 04 januari 2013 - Categorie: Berichten Belgie

Bovenstaande kop stond boven een artikel op 3 jan. 2013 geplaatst in het Belgische blad De Morgen. Onder een foto van een in een vliegtuig mobiel bellende dame stond de volgende tekst:

''De Europese luchtvaartautoriteit EASA onderzoekt of regels voor het gebruik van iPads en smartphones in vliegtuigen kunnen worden verlicht. Dat zegt een woordvoerder van de EASA in het Nederlandse weekblad Elsevier.
Het gaat in eerste instantie om het verbod voor elektronica in de periode tussen de landing en het taxiën naar de gate. EASA verwacht in de loop van 2013 meer duidelijkheid. Ook in de Verenigde Staten nemen luchtvaartautoriteiten stappen om meer elektronica toe te staan aan boord.

Nu zijn alle elektronische apparaten verboden als het vliegtuig nog niet op 3 kilometer hoogte vliegt. De straling van mobiele telefoons en laptops zou essentiële cockpitapparatuur verstoren.''

Het commentaar van degene die ons dit toestuurde spreekt voor zich:

''Voor de weinige elektrogevoeligen die nog een vliegtuig durfden nemen ... dat lijkt binnenkort helemaal onmogelijk te worden.
Niet alleen willen ze WiFi aan boord (momenteel doet Boeing testen met aardappelen aan boord om te zien of de WiFi overal goed doorheen komt zonder toch de boordapparatuur te ontregelen), nu willen ze ook nog de passagiers volop laten spelen met hun tablets, smartphones en Gsm's tijdens de vlucht.
Ik hoopte opnieuw voldoende sterk en gezond te worden om ooit nog een van mijn lang gedroomde reizen te kunnen maken (Andalusië, Portugal) maar dat lijkt ijdele hoop te worden.
Welke bugs dit kan creëren in een vliegtuig zal pas later blijken na de nodige incidenten/accidenten, maar wie maalt nu nog om gezondheid of veiligheid ?
Zolang we maar overal bereikbaar zijn en op internet kunnen, nietwaar ?''

Hier hoeven we niets aan toe te voegen.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie