Didier Bellens heeft WiFi niet uitgeschakeld, zegt Belgacom

donderdag, 20 december 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Van onze eigen onderzoeksjournalist 20 dec. 2012:

Didier Bellens heeft WiFi niet uitgeschakeld, zegt Belgacom

Brussel - Het is niet juist dat Didier Bellens, gedelegeerd bestuurder van Belgacom, op zijn verdieping van het kantoor van het telecombedrijf WiFi heeft laten uitschakelen. Wel heeft hij kinderen tips gegeven om de blootstelling aan de straling van mobiele telefoons te beperken.

Dat meldt persvoorlichter Frédérique Verbiest van Belgacom desgevraagd. Het nieuws op de website van Robin des Toits klopt mogelijk niet helemaal.

“De heer Bellens heeft twee jaar geleden een presentatie voor leerlingen gegeven in verband met veilig internet. Toen gaf hij enkele tips om de blootstelling aan elektromagnetische golven van de gsm-telefoon te verminderen, zoals:
- houd uw mobiele telefoon verwijderd van uw lichaam door handenvrij te bellen, te sms'en en internet te gebruiken,
- gebruik uw mobiele telefoon alleen in gebieden met een goede ontvangst,
- beperk de duur van uw gesprekken.”

Maar het is onjuist dat WiFi uitgeschakeld zou zijn op de verdieping waar zich het kantoor van Bellens bevindt, aldus Verbiest.

Volgens een artikel op de website van Robin des Toits heeft Didier de presentatie gegeven in november 2011. Hier is een video te vinden van een deel van de presentatie van Bellens:

www.telebruxelles.net/portail/info/ communale bruxelloise/woluwe saint pierre/16838 les dangers dinternet expliques aux enfants .

Het gaat Bellens om de toepassing van het voorzorgsprincipe bij mobiel bellen.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie