''Hallucinante'' cijfers over gestegen medicijnverbruik bij kinderen.

zondag, 25 november 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Belgische kinderen slikken meer medicijnen dan ooit

donderdag 22 november 2012 om 05u42

Belgische kinderen nemen recordhoeveelheden medicatie. Het gebruik bij min-18-jarigen is op vijf jaar tijd met 15 procent gestegen. Kinderartsen noemen dat 'hallucinante cijfers'.

De stijging blijkt uit cijfers van het Riziv, schrijft Het Laatste Nieuws. De stijging doet zich voor bij zowat alle medicijnen voor kinderen. Van liefst 12 van de 15 meest voorgeschreven middelen bij min-18-jarigen is het gebruik gestegen tussen 2007 en 2011.

De grootste stijging doet zich voor bij de refluxremmers, waarvan het gebruik met meer dan de helft toenam. Jaarlijks worden meer dan 3 miljoen van die maagzuurremmers voorgeschreven. Ook middelen tegen psychoses, zoals schizofrenie (+37 pct) en ADHD-medicatie (+35 pct) worden jaar na jaar vaker gebruikt, net als medicijnen tegen diabetes (+24 pct) en astma (+21 pct).

Alarmerende evolutie

Kinderartsen en -psychiaters schrikken enorm van de ''hallucinante'' cijfers. Er is volgens hen één grote oorzaak: overmedicatie. ''We schrijven kinderen véél te makkelijk en veel te veel medicatie voor'', zegt professor kindergeneeskunde Yvan Vandenplas (VUB). ''Een alarmerende evolutie die dringend een halt toegeroepen moet worden. De bijwerkingen van deze middelen zijn veel te gevaarlijk om er zo licht mee om te springen.''

'Quick fix'

Ook psychoanalyticus Stijn Vanheule (UGent) is verontrust door de sterke stijging. ''Mensen zien geneeskunde te vaak als een consumptieproduct'', meent hij. ''Net zoals bij een kapotte computer die ze vervangen, moet ook een ziekte liefst in 1-2-3 opgelost zijn. Dus zoeken ze hun heil in geneesmiddelen die voor deze quick fix zorgen. Zeer onrustwekkend.'' (Belga/TV)

Voor het originele bericht zie:
www.knack.be/nieuws/gezondheid/belgische-kinderen-slikken-meer-medicijnen-dan-ooit/article-4000211601695.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-23/11/2012&utm_campaign=Newsletter-RNBGEZHNNL .

Onze Belgische correspondente meldt hierbij:

De Canadese epidemiologe Prof. Magda Havas waarschuwt al 10 jaar lang dat het gebruik van draadloze technologieën bij kinderen gedragsstoornissen veroorzaakt, alsook concentratiestoornissen, ADHD, nervositeit, ... en leidt tot diabetes die zij type 3 noemt, insulineresistentie door invloed van deze straling.
www.magdahavas.com/diabetes-and-electrosensitivity/ .

Ook zijn er talloze studies die aantonen dat deze straling leidt tot extreme stress-reacties van het lichaam met spijsverteringsstoornissen, slaapstoornissen, angstaanvallen, hartritmestoornissen, trillend beeld, tinnitus... als gevolg.
Voor meer info , zie: www.magdahavas.com . (Engels) of in Nederlands : www.stopumts.nl, www.beperdestraling.org, www.stralingsarmvlaanderen.org . www.stichtingehs.nl . en www.stralendkind.nl .

Heel jammer dat (de meeste) artsen zich beperken tot symptomen behandeling en niet op zoek gaan naar de oorzaken van al die problemen.
Behalve dan sommige artsen die in het verleden al aan de alarmbel trokken in het Freiburger Appell (al 10 jaar geleden maar nog steeds neemt de overheid geen maatregelen!)
Hoog tijd voor actie voor onze medici, ministers, parlementen,... de schade loopt nu al hoog op.
Expert ter zake Barry Trower waarschuwt voor onherstelbare genetische schade die niet alleen deze generatie treft maar ook alle volgende generaties:
www.youtube.com/watch?v=rjyfpVRPUVQ&feature=relmfu .

Waarop nog langer wachten ?
Of blijft geld primeren over onze kinderen en gezondheid ?Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie