België: Opgetogen tunnelvisie.
zaterdag, 10 november 2012 - Categorie: Berichten Belgie
Bron: Mobimix 9 nov. 2012
Voortaan ook gsm-bereik in Eurotunnel
Auteur: Peter B
Sinds enkele maanden is reizen naar het Verenigd Koninkrijk met de hogesnelheidstrein Eurostar weer interessanter geworden.
Zo is het voortaan mogelijk om 75 meter onder het zee-oppervlakte van de Noordzee te telefoneren op het gewone gsm-netwerk (2G) en het 3G-netwerk dat internettoepassingen toelaat.
In tien maanden tijd werd de 53 kilometer lange tunnel (in de richting van het Verenigde Koninkrijk) door de Franse telecomoperatoren Bouygues Telecom, Orange en SFR voorzien van de laatste technologie om een goede dekking te garanderen tijdens de tunnelrit van een halfuur.
Door snelle installatie was het voor de reizigers die naar de Olympische Spelen spoorden al mogelijk om te bellen tijdens hun trip. Momenteel worden ook voor de tunnelkoker richting Frankrijk de nodige voorbereidingen gemaakt om die ook te voorzien van de nodige technologie om de 750 meter.
Jacques Gounon, Voorzitter en CEO van Eurotunnel is dan ook “opgetogen dat we onze klanten door technologische innovaties steeds meer diensten kunnen aanbieden.”
Al 300 miljoen reizigers
Eind oktober liet Eurotunnel weten dat sinds de opening van de treinverbinding in juni 1994 al 300 miljoen reizigers door de tunnelkokers reisden met de Eurostar (43%), maar ook de auto- en vrachtshuttles (57%) tussen Dover en Calais. Dat is goed voor dagelijks 50.000 passagiers die gebruik maken van de verschillende diensten.
“De Eurotunnel is een vitale verbinding tussen het Verenigde Koninkrijk en het continent dat het een revolutie heeft betekend voor het transport. Dit unieke infrastructuurwerk heeft een markt gecreëerd die niet zou hebben bestaan en heeft dan ook sterk bijgedragen aan economische ontwikkelingen.” duidde Jacques Gounon nog.
(Bron: Eurotunnel, Eurostar)
Voor het origineel zie:
www.mobimix.be/inhoud/2012/11/9/3416 .
Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie