Supersnel mobiel internet van start in België.

maandag, 05 november 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 5 nov. 2012

Supersnel mobiel internet van start in België

Belgacom-klanten kunnen voortaan in acht Belgische steden genieten van supersnel mobiel internet, via de zogenaamde 4G-technologie. Ze moeten er wel een investering van minimaal 149 euro voor over hebben, zo is vandaag gebleken bij de voorstelling van het commerciële 4G-aanbod van Belgacom en zijn gsm-merk Proximus.

Belgacom lanceerde vandaag als eerste operator de 4G-technologie. Die moet gebruikers toelaten veel sneller te surfen dan tot nu toe mogelijk was, zodat gebruikers ''onderweg met hun smartphone, laptop of tablet een gelijkaardige gebruikservaring hebben als via een vaste internetverbinding''.

Brussel (nog) niet
Het 4G-netwerk is momenteel beschikbaar in de steden Antwerpen, Bergen, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Namen en Waver, en in het industriepark van Haasrode. Binnen 2 tot 3 jaar moet er nationaal ''significante, goede dekking'' zijn, luidde het. Brussel is (nog) niet aan de beurt, omdat de stralingsnormen in de hoofdstad veel strenger zijn dan elders. Er wordt gezocht naar een oplossing.

4G-smartphone
Klanten met een contract waarin ''een omvangrijk mobiel internetvolume'' (minimaal 1 GB) opgenomen is, krijgen automatisch toegang tot het 4G-netwerk. Ze moeten wel minstens 149 euro investeren in een apparaatje waarmee ze effectief kunnen gebruikmaken van de nieuwe technologie. Een 4G-smartphone - momenteel is enkel een Samsung beschikbaar, luidde het - kost netto 599 euro. Met Apple-toestellen (iPad, iPhone) heb je momenteel nog geen toegang tot het 4G-netwerk. ''Daarvoor moet Apple nog het 4G-netwerk activeren'', klonk het.

Zowat een jaar geleden kochten vier spelers een licentie voor 4G. Dat waren behalve Belgacom nog Mobistar en KPN (Base), en de mysterieuze bvba BUCD. Uiteindelijk bleek het Chinese Datang achter dat laatste bod te zitten.

Voor het origineel zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1528691/2012/11/05/Supersnel-mobiel-internet-van-start-in-Belgie.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie