Zwevegem: Ongunstig advies voor bouw van GSM-mast. Verstandige gemeente.

woensdag, 10 oktober 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Nieuwsblad 10 okt. 2012

Ongunstig advies voor bouw van GSM-mast

Auteur: SR

ZWEVEGEM - Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag van NV Mobistar voor het bouwen van een GSM-mast in de Hinnestraat te Zwevegem, ongunstig geadviseerd.

Bezwaar

Tijdens het openbaar onderzoek naar de bouw van de mast ontving de gemeente 60 bezwaarschriften. De mast zou het hoogste element zijn binnen een omgeving met laagbouw en dus de aanblik hinderen. In de bezwaarschriften wordt verwezen naar het toenemend bewijs van schadelijke effecten van GSM-straling. Een stelling die ondersteund wordt door de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie), de Europese Raad en de Hoge Gezondheidsraad.

Het perceel waar NV Mobistar vroeg de mast te bouwen ligt midden in de woonkern van Zwevegem, op een perceel dat gebruikt wordt als terrein voor speelpleinwerking en jeugdbeweging (Chiro) en langs een wandel- en fietspad (tussen de Kortrijkstraat en de Hinnestraat). Vandaar dat de gemeente ervoor opteert het voorzorgsprincipe te hanteren.De gemeente wenst geen beslissing te nemen waar het risico bestaat op schadelijke gevolgen voor de gezondheid van de mens.

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsblad.be/article/hyperlocaldetail.aspx?articleid=BLSRO_20121010_001&saved=1#reageer .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie