De perfecte spin: ''Gsm's en wifi absoluut niet kankerverwekkend''.

woensdag, 19 september 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Leest u vooral ook: Berichten%20Internationaal/6971 .

Bron: Het Laatste Nieuws 18 sept. 2012

''Gsm's en wifi absoluut niet kankerverwekkend''

Noorse wetenschappers willen de gedachte dat gsm's en wifi schadelijk zijn voor onze gezondheid schrappen uit het collectief geheugen. Op basis van eerdere studies wordt namelijk verkondigd dat blootstelling aan elektromagnetische velden kankerverwekkend is, onvruchtbaarheid bij mannen veroorzaakt en gezond weefsel schaadt door verhitting.

Deze elektromagnetische velden ontstaan rond gsm's, wifi-netwerken, basisstations voor mobiele telefonie, omroepzenders en andere types van communicatieapparatuur. Eerder onderzoek spitste vooral toe op de kankerverwekkende factor, met de nadruk op tumoren in hoofd en nek.

Zever in pakjes?
Het Expert Comité in Noorwegen besloot de impact van het elektromagnetisch veld van radiozenders op de gezondheid te onderzoeken. Hieruit kwam geen enkel wetenschappelijk bewijs voort dat wijst op mogelijke schadelijke effecten. ''Er is geen bewezen verband tussen het gebruik van mobiele telefoons en snelgroeiende tumoren'', klinkt het. Daarnaast werden ook geen bewijzen gevonden voor andere gezondheidsrisico's als onvruchtbaarheid en een beschadigd immuunsysteem.

Elektromagnetische overgevoeligheid zou dan weer geen fabeltje zijn. Hoofdpijn, vermoeidheid, stress, slaapstoornissen, huidproblemen en spierpijn kunnen wel degelijk het gevolg zijn van een overdosis blootstelling aan elektromagnetische velden. Daarom onderstrepen de Noorse experten het belang van een handsfree-kit om de blootstelling aan gsm's toch al te herleiden tot een minimum.

Voor het originele artikel met goede verwijzingen onderaan naar gerelateerde berichten zie:
www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1503003/2012/09/18/Gsm-s-en-wifi-absoluut-niet-kankerverwekkend.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie