Ukkel: Bewoners vrezen elektromagnetische straling MIVB-onderstation

zaterdag, 18 augustus 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Brusselnieuws 16 aug. 2012

Bewoners vrezen elektromagnetische straling MIVB-onderstation
Ukkel

In Ukkel is er commotie rond een tijdelijk zogeheten elektrisch onderstation aan de Stalle- en Neerstallestraat. Dat voorziet onder andere tram 4 van stroom, maar staat pal in een woonwijk. Bewoners vrezen de elektromagnetische straling.
Het onderstation levert stroom voor lijn 4

Het onderstation levert stroom voor lijn 4 (© tvb)

“Zo’n kast veroorzaakt elektromagnetische velden die zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Normaal moet een afstand van 10 meter gerespecteerd worden, hier is het minder dan twee meter'', zegt buurtbewoner Jean Goblet aan tvbrussel.

Bovendien wil de MIVB het stralingsgevaar niet onderzoeken, zeggen de buurtbewoners. De vervoersmaatschappij ontkent dat. “Er is een onderzoek gebeurd door een onafhankelijk organisme. Daaruit bleek dat we onder de norm zitten voor plaatsen waar kinderen wonen.”

De buurtbewoners zijn ook boos omdat de MIVB de kabine zonder vergunning heeft neergepoot. “Onze vergunning voor het leefmilieu is verstreken door een administratieve vergetelheid”, reageert de MIVB.

Voor het einde van de maand wordt bekend gemaakt of het elektrisch onderstation blijft of niet. Sowieso verhuist het rond de jaarwisseling naar de Polderstraat.

Voor het origineel zie:
www.brusselnieuws.be/artikel/bewoners-vrezen-elektromagnetische-straling-mivb-onderstation .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie