Wijnegem: Vergunning voor 27 meter hoge gsm-mast achter kerk ondanks 350 bezwaarschriften.

zaterdag, 11 augustus 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Nieuwsblad 11 aug. 2012

Vergunning voor 27 meter hoge gsm-mast achter kerk

WIJNEGEM - De omstreden 27 meter hoge gsm-mast achter de kerk aan de Wommelgemsteenweg komt er. De gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar verleende een vergunning.

‘We zijn zeer ontgoocheld’, aldus Bruno Cantrijn. Hij woont zelf om de hoek aan de Koolsveldlaan en is één van de gangmakers van het protest tegen de gsm-mast. ‘350 bezwaarschriften dienden we in. 90 procent van de buurtbewoners is tegen. Dat de pyloon 2,5 keer zo hoog wordt als de woonhuizen waar hij pal tussen komt te staan, was één van onze voornaamste argumenten. En er is natuurlijk de vrees voor de nefaste gevolgen van de stralingen op onze gezondheid.’

De bouwaanvraag voor de gsm-mast gebeurde door KPN, maar ook Proximus, Base en Mobistar zullen er gebruik van maken. De operatoren waren al vijf jaar vruchteloos op zoek naar een geschikte locatie en vingen eerder bot op zeventien andere locaties.

Ook politiek zorgde de gsm-mast voor wat deining. Na wat gekibbel besliste het schepencollege om ongunstig advies te verlenen en ondanks veel begrip voor de gsm-operatoren, de zijde van de buurtbewoners te kiezen. Maar ook dat ongunstig advies woog blijkbaar niet zwaar genoeg. De stedenbouwkundige ambtenaar legde bijna alle bezwaren naast zich neer en verwijst in zijn motivatie onder meer naar de inspanningen van de operatoren om de mast gecamoufleerd op te trekken, zodat hij meer weg heeft van een sierlijke schouw.

Het schepencollege beslist later deze maand of het beroep aantekent tegen deze beslissing bij de Raad voor Vergunningenbetwistingen.

Cantrijn wil nog niet opgeven, maar twijfelt. ‘Zonder dure advocaat lijkt verder verzet niet veel zin te hebben. Ik weet niet of er in de buurt nog voldoende mensen te vinden zullen zijn om deze strijd voort te zetten’, klinkt hij ontmoedigd.

Voor het originele artikel met foto zie:
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120810_00254371 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie