Mobistar test 4G-netwerk in Antwerpen

donderdag, 26 juli 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Belga 23 juli 2012

Mobistar test 4G-netwerk in Antwerpen

Telecombedrijf Mobistar heeft maandag in Antwerpen zijn eerste 4G-netwerk officieel geopend, nadat het daar eind vorig jaar een licentie voor had verworven. Het draadloze netwerk kan het internetverkeer op smartphones en tablets tot tien maal sneller laten gaan. De commercialisering van het netwerk is gepland voor volgend jaar.

De komende maanden komt er wel al een proefproject. Onder meer de Antwerpse lokale politie en regionale televisiezender ATV lieten al weten interesse te hebben om er professioneel gebruik van te maken.

'Wij hebben sinds kort onder meer een 360° combicamera die beelden kan verzenden naar onze radiokamer', zegt commissaris Luc De Kock van de Antwerpse politie. 'Met een 4G-netwerk zal dat veel sneller kunnen, maar ook de beeldkwaliteit zal aanzienlijk beter zijn. Dat is belangrijk voor het eventueel identificeren van verdachten.'

'4G-netwerk komt niets te vroeg'

Aangezien het aantal consumenten dat internet raadpleegt via een mobiel toestel de laatste jaren spectaculair stijgt, tot inmiddels meer dan 25 procent, komt een 4G-netwerk volgens Mobistar niets te vroeg. 'Technologische innovatie is pas relevant wanneer de consument er klaar voor is, en dat lijkt nu het geval te zijn', zegt Olivier Ysewijn, chief strategy officer bij Mobistar.

Voor het grote publiek betekent een 4G-netwerk volgens het telecombedrijf dat men een pak sneller en met hogere beeldkwaliteit films en zelfs televisie zal kunnen kijken. Mobistar belooft ook toepassingen voor online gaming en het houden van videogesprekken.

Voorlopig niet in Brussel

In 2013 wil Mobistar nog 600 sites uitrollen voor zijn Belgisch 4G-netwerk. Brussel zal daar voorlopig niet bij zijn, 'vanwege de extreem strenge stralingsnormen die er gelden'.

Eerder kondigde Belgacom al aan dat het zijn klanten nog dit jaar toegang zal geven tot het 4G-netwerk. Ook die operator is bezig met het uitbouwen van zijn netwerk. Dat gebeurt in verschillende steden, maar evenmin in Brussel.


Voor het originele bericht zie:
www.standaard.be/mobilia/cnt/DMF20120723_097 .

Een van onze Belgische correspondenten voegt hier aantoe:


Begin augustus wordt in Antwerpen 4G van Mobistar gelanceerd, met het argument dat de consument er 'klaar voor is'. Op de Mobistar site verklaart men aan de testers een testkit te zullen geven omdat er helemaal geen 4G phones of tablets klaar zijn voor verkoop. En de toestellen die over 4G beschikken zijn niet compatibel met het Belgisch netwerk.

De onderstaande links zijn recent in de Belgische pers verschenen

Waar zijn voorganger het nog moest stellen met 3G, is de nieuwe iPad uitgerust met een 4G-modemchip voor mobiel internet. Niet dat je daar wat aan hebt, want de 4G-chip in de nieuwe iPad kan niet overweg met de frequenties die de in opbouw zijnde LTE-netwerken in België zullen gebruiken. Je valt in België en de meeste andere Europese landen met een iPad 4G dus terug op een normale 3G-verbinding.
www.zdnet.be/news/137538/-proximus-3g-netwerk-twee-keer-sneller-/ .

Eerst nog geld terug verdienen van de 3G-investering...
www.fwdmagazine.be/fwd/135257/waar-zijn-de-lte-smartphones-/ .

Geen 4G-toestellen te verkrijgen in België
www.zdnet.be/news/136760/alles-4g-maar-niet-in-belgie/ .

Mobistar test supersnel 4G-netwerk in Antwerpen omdat consument er klaar voor is, maar welke consument heeft een 4G-smartphone en waar koop je die?
www.hln.be/hln/nl/958/iHLN/article/detail/1474278/2012/07/23/Mobistar-test-supersnel-4G-netwerk-Consument-is-er-klaar-voor.dhtml .

Antwerpen proeflabo voor 4G en testers krijgen testkit om 4G uit te testen, dus is de consument er niet klaar voor!
www.desnelsteantwerpenaar.be/?utm_source=corelio&utm_medium=banner&utm_content=txt2&utm_campaign=300x250 .Leest u ook
www.everyoneweb.com/Elektrogevoeligheid .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie