Primeur in België: Brusselse school staakt tegen gsm-antennes

zondag, 15 april 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Le Soir via Beperk de Straling 13 april 2012

Primeur in België: Brusselse school staakt tegen gsm-antennes

Als protest tegen de antennes in nabijheid van hun school, hebben 150 leerlingen, ouders en omwonenden gedurende een uur 'gestaakt'. De antennes kwamen er ondanks negatief advies van de gemeente en de eigenaar van het gebouw.

Bovendien wordt de manier van doen van de operatoren aangeklaagd: nieuwe antennes worden stiekem bijgeplaatst, in nachtelijke uren, wanneer bewoners en omwonenden het niet zien en niet kunnen reageren.

Brussels Minister van Milieu Evelyne Huytebroeck stelt dat de antennes de blootstellingsnorm respecteren. Actiegroepen kaartten echter reeds de problemen aan met de meetmethode die het Brussels Gewest hanteert om het respecteren van de norm na te gaan. De methode leidt namelijk tot een significante onderschatting van de stralingsniveau's. (Zie ook 'Wat is er mis met de Brusselse stralingsnorm?).

Voor het (Franstalig) origineel zie:
www.lesoir.be/regions/bruxelles/2012-03-30/anderlecht-greve-des-eleves-pour-moins-d-antennes-gsm-905964.php .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie