Belgische ballenwarmer: mobiele router zet 3G-signaal om naar wifi en past vlot in je broekzak.

maandag, 12 maart 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: ZD net 5 maart 2012

Option toont kleinste 3G-hotspot
Met streaming- en webservercapaciteiten

Auteur: Pieterjan Van Leemputten

Een mobiele router die het 3G-signaal omzet naar wifi en vlot in je broekzak past. Daarmee hoopt Option de 'draadloze consument' te verleiden.

De XYFI is volgens het Leuvense technologiebedrijf de kleinste persoonlijke 3G- en wifihotspot ter wereld. Tot acht toestellen kunnen via wifi verbinding maken en zo gebruikmaken van een gedeelde 3G-verbinding.

Het apparaat zelf lijkt op een USB-stick, waardoor de XYFI gewoon in een laptop past. Maar Option levert ook een klein docking station mee dat dienst doet als batterij. Daarnaast is er een autolader beschikbaar.

Streaming
Volgens Option is het toestel meteen gebruiksklaar. Ook herkent het je toestel. Zo zal een smartphone nog steeds mobiele pagina’s ontvangen en een laptop een gewone website. Tegelijk zit er een microSD-sleuf in de stick en doet de XYFI dienst als webserver. Zo kan hij streamen naar de verbonden gebruikers.

Voor het originele bericht zie:
www.zdnet.be/news/136950/option-toont-kleinste-3g-hotspot/ .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie