‘Is het einde van de spaarlamp in zicht?'

donderdag, 08 maart 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Knack.be 7 maart 2012

‘Is het einde van de spaarlamp in zicht?'

Auteur: Eric Cloes

Eind september 2012 verdwijnen de laatste gloeilampen van de markt. Gedurende enkele jaren hebben spaarlampen nochtans het voortouw genomen in de sector. U bespaart er veel energie mee, maar ze zijn ook heel schadelijk voor de gezondheid, zo zou de elektromagnetische straling kankerverwekkend zijn.

Specialisten op gebied van elektrische vervuiling raden dan ook aan om niet langer dan 5 minuten op een afstand van 30 cm van de lampen te blijven. Dat betekent dus het einde van de spaarlamp voor leeslampen en bureaulampen.

Er zijn alternatieven: T5 lampen – de nieuwe generatie TL lampen – en zeker ledlampen geven een heel goede lichtkwaliteit voor een lage prijs. Kers op de taart, de apparaten zijn heel discreet en mooi. U vindt alle nieuwe lichtoplossing in Paleis 9 op Batibouw.

Voor het originele bericht zie:
ikgabouwen.knack.be/bouwen-renovatie/nieuws/batibouw-2012/column/is-het-einde-van-de-spaarlamp-in-zicht/opinie-4000061032133.htm .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie