Telenet opent half miljoen WiFi-locaties tegen september

dinsdag, 28 februari 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 27 febr. 2012

Telenet opent half miljoen WiFi-locaties tegen september

Telenet start met het openen van een half miljoen gratis WiFi-locaties voor zijn internetklanten, zo meldt het telecombedrijf vandaag in een persbericht. De uitrol zal provincie per provincie gebeuren en tegen het einde van de zomer voltooid zijn. Het gaat om zogenaamde homespots, waarbij Telenet-klanten via de modem van andere klanten verbinding kunnen maken met het internet.
Telenet testte de homespots eind vorig jaar al in Gent. De modems van ongeveer 15.000 klanten zonden daarbij ook een signaal voor een publiek gebruik uit. ''De gebruikers onthaalden dat project zeer positief en ook technisch vlak verliep alles vlekkeloos'', zegt Telenet.

Uitschakelen
Klanten met een draadloze internetmodem van Telenet zullen via een e-mail op de hoogte worden gebracht wanneer de uitrol in hun provincie zal plaatsvinden. Klanten die hun WiFi-signaal liever niet openstellen, kunnen de functie uitschakelen. Dan kunnen ze zelf echter ook niet gratis surfen via het signaal van andere Telenet-klanten.

Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1400669/2012/02/27/Telenet-opent-half-miljoen-WiFi-locaties-tegen-september.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie