Dit jaar meer toestellen mobiel online dan dat er mensen zijn.

donderdag, 16 februari 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 14 febr. 2012

Dit jaar meer toestellen mobiel online dan dat er mensen zijn

Eind dit jaar zijn er meer toestellen met een mobiele internetverbinding dan dat er mensen rondlopen op onze planeet. Dat voorspelt technologiebedrijf Cisco.
''Tegen 2016 zullen er 1,4 mobiele toestellen zijn per mens,'' zegt Cisco in zijn Global Mobile Data Traffic Forecast-rapport. Het gaat dan in totaal om 10 miljard toestellen, terwijl er dan 7,3 miljard mensen zullen zijn.

Hardware
Die apparaten zijn dan niet alleen draagbare telefoons, maar ook tablets, laptops, draagbare spelconsoles, e-lezers, entertainmentsystemen in auto's, digitale fotoframes, camera's en modules waarmee machines onderling communiceren. Bij die laatste categorie horen dingen als bijvoorbeeld reclamepanelen die updates krijgen via een draadloos netwerk, meldt Ars Technica.

Toename
Wereldwijd is het mobiele dataverkeer in 2011 het vierde jaar op rij verdubbeld. Tegen 2016 zal het verkeer nog 18 keer groter zijn, voorspelt Cisco. Het zou dan gaan om 130 exabytes, het equivalent van 33 miljard dvd's. Het bedrijf verwacht vooral een grote toename van streamingcontent, vooral video.

Snelheid
Het goede nieuws voor gebruikers is dan weer dat de snelheid van het mobiel internet negen keer groter zal zijn tegen 2016. Het slechte nieuws is dan weer dat de formules van onbeperkt mobiel dataverbruik lijken uit te sterven in de landen waar providers dergelijke formules aanbieden.

Voor het origineel zie:
www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/1394790/2012/02/14/Dit-jaar-meer-toestellen-mobiel-online-dan-dat-er-mensen-zijn.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie