Base vecht ultimatum BIPT aan

dinsdag, 14 februari 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Datanews 2 febr. 2012

Base vecht ultimatum BIPT aan

Auteur: Bruno Leijnse

Het BIPT vindt dat Base niet de vereiste 85 procent dekking haalt met zijn 3G-netwerk. Base hoopt dat het Hof van Beroep in Brussel daar anders over denkt.

KPN Group Belgium, beter bekend als Base, vecht een Bipt-besluit van 3 november aan. Daarmee wil het Bipt een termijn opleggen aan KPN Group Belgium om aan de voorwaarden van zijn 3G-licentie te beantwoorden.

Volgens een koninklijk besluit uit 2001 moest Base met zijn 3G-dienst op dit moment 85 procent van de bevolking bereiken. Volgens woordvoerster Florence Muls van KPN Group Belgium is hun 3G-netwerk met HSPA-technologie “nu al goed voor een buitendekking van bijna 85 procent van de Belgische bevolking''.

Het Bipt zelf wil geen commentaar geven op het beroep van Base omdat het een rechtszaak betreft.

Wel bevestigt het Bipt dat het besluit van 3 november, waarmee Base in gebreke wordt gesteld, niet publiek is gemaakt. De website van het Bipt maakt alleen melding van het beroep dat Base ertegen heeft aangetekend.

Edge is geen 3G

In het verleden argumenteerde Base altijd dat Edge, een goedkope technologie met datasnelheden van enige honderden kilobit per seconde, voldoende was als substituut voor 3G. In september 2010 verspreidde Base zelfs onofficieel het bericht dat het Bipt die argumentatie zou accepteren. Dat was dus kennelijk niet het geval.

Minstens is dat niet langer het geval. Met Edge bereikt Base vandaag naar eigen zeggen “bijna 99 procent” van de Belgische bevolking. HSPA is vandaag tien tot twintig keer sneller dan Edge.

Een woordvoerder van Base kon niet zeggen of het Bipt een sanctie wil opleggen. Volgens het KB moet het Bipt tegelijk met de ingebrekestelling ook de administratieve geldboete noemen die de nalatige operator kan oplopen.

Wanneer het beroep van Base voorkomt, kon geen van de partijen ons zeggen.

Voor het originele bericht zie:
datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/02/02/base-vecht-ultimatum-bipt-aan/article-4000038265178.htm# .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie