Een verhaal over straling op TV1

woensdag, 18 januari 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Groenhuis.org 7 jan. 2012

Een verhaal van straling

De laatste rapporten die circuleren laten zien dat straling toch niet zo onschuldig blijkt te zijn. Straling van toestellen kan je maar beter zoveel mogelijk vermijden. Nog een geluk dat de straling van deze GSM-masten veel lager ligt dan dat van een toestel, dat je meestal kortbij je lichaam draagt. Maar je kunt toch enkele maatregelen nemen. Ten eerste kan je zorgen dat je de afstand van het actieve toestel zo groot mogelijk houdt. Handenvrij bellen is dus onder alle omstandigheden aan te raden.

Maar we kunnen er niet om heen dat draadloze netwerken, GSM’s en draadloos internet ook nuttig kan zijn. Waar ik vroeger heel wat moest missen, ook in de les, kan ik nu veel sneller informatie delen, werken op momenten dat ik anders moet wachten (zodat ik thuis minder moet werken), kan ik altijd aan mijn informatie om aan de leerlingen iets te laten zien, … . En zo zie je maar dat elke technologie zijn voor en nadelen heeft.

Wil je nu weten waar er Antennes in het land staan (om te kijken waar de beste ontvangst is of waar de gevaren het grootst zijn), dan kan je altijd eens een kijkje nemen op de volgende website: www.zendmasten.be/. En de discussie over het gevaar van de GSM en Wifi, dat laten we in het midden. Maar totdat er een studie komt die zwart op wit kan bewijzen dat de straling onschadelijk is, gaan wij uit van het voorzorgsprincipe.

Voor het originele bericht en de 8 min. durende videoreportage op TV1 (uit 2009)zie:
groenhuis.org/?p=8750 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie