Leuven: Gratis wifi in de maak.

donderdag, 05 januari 2012 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Leuven-Hageland 27 dec. 2012

Gratis draadloos netwerk in de maak

Zapfi, een aanbieder van draadloos internet, wil in Leuven een groot en gratis wifi-netwerk installeren. Het bedrijf werkt al geruime tijd aan een proefproject in thuisbasis Brugge en wil die opgebouwde ervaring nu gebruiken om andere steden van gratis draadloos internet te voorzien. In Brugge maken dagelijks tussen de vijf- en tienduizend surfers gebruik van het netwerk.

Het bedrijf vond al meer dan tien handelaars die bereid zijn een antenne in hun zaak te plaatsen. Het aantal antennes wordt de volgende weken en maanden gevoelig uitgebreid. Het Brugse bedrijf hoopt tegen einde maart 2012 het hele netwerk operationeel te hebben. Zapfi ziet het gratis netwerk vooral als een aanvulling op mobiel internet en denkt dat er in de studentenstad Leuven veel potentieel is.
Het is niet de eerste keer dat een groot draadloos netwerk in Leuven wordt aangekondigd. Een eerder initiatief, I-city, stierf enkele jaren geleden een stille dood.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie