6,8 miljoen smartphones geactiveerd op kerstdag.

woensdag, 28 december 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 28 dec. 2011

6,8 miljoen smartphones geactiveerd op kerstdag

Dat smartphones aan een gigantische opmars bezig zijn, blijkt ook uit de kerstgeschenken. Uit statistieken blijkt dat op kerstdag maar liefst 6,8 miljoen smartphones geactiveerd werden bij technologiebedrijven Apple (iPhone) en Google (Android). Dat meldt statistiekenbureau Flurry Analytics.

Crisis? Welke crisis? Maar liefst 6,8 miljoen mensen vonden een smartphone, nochtans een duur speeltje, onder de kerstboom. Cijfers die statistiekenbureau Flurry Analytics publiceerde, tonen aan dat er op kerstdag 353 procent meer smartphones werden geactiveerd dan op een gewone dag. Dat cijfer verpulvert het vorige record van 2,8 miljoen toestellen van exact een jaar eerder.

Gratis bij abonnement
Wat deze cijfers nog impressionanter maakt, is het feit dat in veel landen smartphones gratis of erg goedkoop bij een gsm-abonnement te verkrijgen zijn. Daardoor worden ze in die landen veel minder als kerstgeschenk gegeven, aangezien veel mensen een nieuwe smartphone kopen of krijgen bij het afsluiten van een nieuw jaarlijks of tweejaarlijks abonnement. In Nederland of de Verenigde Staten bijvoorbeeld, gaan er procentueel gezien erg weinig gsm-toestellen of smartphones op de traditionele manier over de toonbank.

Applicaties
Technologiebedrijven Apple en Google doen niet alleen goede zaken met het verkopen van het toestel zelf. Ook met applicaties pikken ze hun graantje mee, al zijn een groot deel van de apps gratis. De App Store van Apple en Android Market van Google registreren maandelijks ongeveer 1 miljard downloads. Niet gecombineerd, maar per downloadwinkel. Op kerstdag alleen waren er dat 242 miljoen. (sg)

Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1369636/2011/12/28/6-8-miljoen-smartphones-geactiveerd-op-kerstdag.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie