Belgacom zet FON-netwerk automatisch aan bij vdsl2-klanten

donderdag, 10 november 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Tweakers 10 nov. 2011

Belgacom zet FON-netwerk automatisch aan bij vdsl2-klanten

Auteur: Bauke Schievink

De Belgische telecomprovider Belgacom gaat bij de uitrol van het FON-netwerk kiezen voor een opt-outmodel. Klanten die over vdsl2 beschikken zullen automatisch hun netwerk draadloos beschikbaar stellen voor FON-gebruikers.

Voor de uitrol wordt gefaseerd een firmware-update gestuurd naar de router, waarmee deze geschikt wordt voor de netwerkdienst, die gebruikers hun verbinding met anderen laat delen. Belgacom hoopt er met de keuze voor opt-out voor te zorgen dat het aantal wifi-netwerken via FON bij de lancering groot is. Ook maakte de telco bekend dat de data die via FON wordt verstookt geen invloed heeft datalimieten. De eigenaar van de internetverbinding verbruikt dus geen extra data door het activeren van FON.

Daarnaast heeft de telco een aantal beperkingen voor FON-gebruikers opgesteld. De bandbreedte die zij kunnen verkrijgen is gelimiteerd, en het deel van de verbinding van de eigenaar van de internetverbinding krijgt voorrang. Hierdoor zullen klanten bijvoorbeeld geen hinder ondervinden bij het televisie kijken, als zij een FON-netwerk aan hebben staan.

Belgacom maakte eerder al bekend ondersteuning te zullen bieden voor FON. Er was kortstondig een inschrijvingsmogelijkheid aanwezig, wat duidde op een opt-inmodel. Het lijkt er daardoor op dat de provider van gedachten is veranderd, en nu automatisch een FON-netwerk wil installeren, waarbij wel de mogelijkheid is om dit weer uit te zetten. De telco gaf aan dat hier vantevoren nog informatie over beschikbaar komt.

Voor het originele bericht zie:
tweakers.net/nieuws/77983/belgacom-zet-fon-netwerk-automatisch-aan-bij-vdsl2-klanten.html .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie