Vlaanderen: De totale bestraling is nabij. Telenet hotspot in elk gezin.

maandag, 31 oktober 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Tijd 28 okt. 2011

Surfen op het draadloze internetnetwerk van uw buur

Telenet-klanten kunnen binnenkort in heel Vlaanderen gratis surfen op het draadloze internetnetwerk van een andere Telenet-klant.

Dat is het idee achter Homespot, een gratis dienst die het kabelbedrijf lanceert. Iedereen die Telenet-klant is zal - tenzij hij dat expliciet niet wenst - een deel van zijn draadloos netwerk openstellen voor andere klanten. Die kunnen gebruikmaken van zijn netwerk zonder dat de downloadlimieten of internetsnelheden van de aanbieder worden aangetast. Ook inzake veiligheid zou de klant zich geen zorgen hoeven moeten maken.

Concurrent Belgacom experimenteert al enkele weken met een soortgelijke dienst, in samenwerking met de internationale specialist Fon.

Volgens onze informatie zullen ook hier alle klanten die de juiste modem hebben, ingeschakeld worden in het grote gemeenschappelijke WiFi-netwerk.

Wie dat niet wenst, kan zich uitschrijven, maar kan dan ook geen gebruik maken van de Fon-hotspots in binnen- en buitenland.

Met het gemeenschappelijke WiFi-netwerk denken de telecomoperatoren ook aan hun eigen toekomst. Als de gsm- netwerken oververzadigd dreigen te worden, kunnen ze hun klanten tijdelijk en zonder hapering transfereren van het gsm-netwerk naar het WiFi-netwerk.

Voor het originele bericht zie:
www.tijd.be/nieuws/archief .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie