Kortemark: Bewoonster wijt gezondheids- problemen aan gsm-antennes Sint-Bartholomeuskerk

dinsdag, 18 oktober 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Nieuwsblad.be 16 sept. 2011

Bewoonster wijdt gezondheids- problemen aan gsm-antennes Sint-Bartholomeuskerk

Bewoonster protesteert tegen gsm-antennes

Auteur: Ronny Vanhooren

Marie-Jeanne Vanhooren pleit voor zendmasten die minder sterk zijn zodat de schade voor de mens geringer is.

KORTEMARK - Marie-Jeanne Vanhooren heeft de jongste maanden last van enkele vervelende kwalen zoals hoofdpijn, zenuwachtigheid en slapeloosheid. Ze is ervan overtuigd dat de verdoken gsm-antennes in de kerk van Kortemark daarvan de schuld dragen.

'Ik woon sinds 1999 net naast de Sint-Bartholomeuskerk. Reeds geruime tijd kan ik 's nachts moeilijk slapen. Ik ben altijd zenuwachtig in mijn slaapkamer. Hoofdpijn krijg ik als ik in mijn tuin zit. Het gaat zelfs zo ver dat mijn perzikboom geen vruchten meer draagt aan de bovenste takken van de boom. Mijn dochter draagt een oorapparaat en als ze bij mij op bezoek komt begint dat apparaat te suizen. Eerste dachten we aan een platte batterij, maar bij haar thuis was er niets aan de hand. Het is toen dat ik het verband heb gelegd met de verdoken gsm-antennes in de kerktoren', aldus Marie-Jeanne Vanhooren.

'Ik heb op 5 september een meting van de elektromagnetische stralen in mijn slaapkamer laten uitvoeren, door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). De norm is drie volt per meter. De meting geeft 0,18 volt per meter aan. Officieel is er dus niets aan de hand. Wat had je anders gedacht. Ik heb ook beroep gedaan op de Academie voor Radiësthesie. Guido Viaene is bij mij komen meten en de meting toonde hetzelfde resultaat aan', vertelt Vanhooren.

Stralingsnorm

'Toch is de straling veel te hoog. De Duitse bouwbiologen hebben een stralingsnorm voor de gezondheid vastgelegd die 600 keer lager is dan 3 volt per meter. Het heeft geen zin om met normen te goochelen, je moet naar je eigen lichaam luisteren. Na de Tweede Wereldoorlog was asbest ook niet schadelijk. Ondertussen is asbest verboden omdat het kankerverwekkend is. Vandaar dat ik pleit voor meer zendmasten maar die minder sterk zijn zodat de schade voor de mens geringer is', reageert radiësthesist Guido Viaene.

'De grote verzekeringsmaatschappijen Lloyds en Generali hebben wetenschappelijk studiewerk gebundeld in 175 bladzijden, waarin wordt aangetoond dat hoogfrequente stralen een risico zijn voor de gezondheid. Daarom sluiten ze alle dekking in hun polissen uit voor ziektes die het gevolg zijn van bestraling met hoogfrequente stralen. Ze zijn beducht voor megaprocessen, want er is bewijs genoeg dat die wel degelijk ziekmakend zijn en dat dit bewust voor de bevolking verzwegen wordt', aldus nog Guido Viaene.

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=OL3G2MPQ .



Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie