Mobistar en stad Brugge in beroep tegen verwijdering zendmast

zondag, 02 oktober 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 1 okt. 2011

Mobistar en stad Brugge in beroep tegen verwijdering zendmast
De stad Brugge tekent beroep aan tegen een vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in Brugge, waarin staat dat een zendmast van Mobistar, die geplaatst werd op de parking van de tennisclub 't Vrije aan het Zuidervaartje, verwijderd moet worden. Ook Mobistar is tegen het vonnis in beroep gegaan.

Grond van stad
Mobistar bekwam in 2007 van de Vlaamse overheid een vergunning om een zendmast te plaatsen op de parking van de tennisclub 't Vrije langs het Zuidervaartje in Sint-Kruis-Brugge. Dat zijn gronden van de stad Brugge en de stad stelde die gronden ter beschikking van Mobistar.

Toen de werken voor de bouw van de mast in 2009 begonnen, startte de tennisclub twee procedures: n bij de Raad van State tegen de vergunningverlenende overheid, in casu het Vlaams gewest; en n bij de rechtbank van eerste aanleg in Brugge tegen de stad en Mobistar.

Buiten werking gesteld
Met die laatste procedure wilde 't Vrije bekomen dat de mast werd verwijderd. In december besliste de rechtbank bij tussenvonnis dat de zendmast buiten werking moest worden gesteld, en er werd een deskundige aangesteld.

In april 2010 werd de vergunning ingetrokken en werd ook de procedure voor de Raad van State stopgezet. In mei van dit jaar besliste de rechtbank in Brugge dat de mast verwijderd moet worden, omdat de bestemming onverenigbaar is met de voorschriften. De stad wordt mee verantwoordelijk gesteld, omdat ze de grond waarop de mast staat, ter beschikking van Mobistar belde.

Mobistar tekende beroep aan tegen het vonnis. Op advies van de raadsman van de stad heeft het schepencollege nu ook beslist beroep aan te tekenen tegen het vonnis van de Brugse rechter. Met dat beroep wil de stad vooral voorkomen dat de tennisclub van de stad een schadevergoeding zou vorderen.

Voor het originele bericht zie:
www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1327323/2011/10/01/Mobistar-en-stad-Brugge-in-beroep-tegen-verwijdering-zendmast.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie